Milton Powell & Partners


White Rock Station
United States Postal Service
Dallas, Texas

While accommodating the functional needs of the USPS, the major design challenge was to handle the scale, form, materials, site circulation, and landscaping sensitively in order to make the 12,500 square foot neighborhood post office a positive addition to the existing community. The building reflects the Postal Service’s new approach of inviting customers to use a facility at any hour, while still considering security. Glassing in the 24-hour lockbox space so that it can be observed from the street is essential to the establishment of security. The curved facade is achieved with simple economical construction parts and is unique in its departure from the usual boxy approach. The site plan of this post office establishes a green space in the front of the building instead of having a parking lot right up against the building. Inside, natural lighting from clerestories in the workroom area provides postal employees with a pleasant, efficient working environment.


Design Awards:

  • United States Postal Service
    National Endowment for the Arts
    Design Arts Program, 1980 - 1990
    National Honor Award for Facility Excellence

  • American Institute of Architects/Dallas
    Citation for Architectural Excellence